Overal op de wereld draaien continue processen om ons te voorzien in onze dagelijks levensbehoefte. Denk aan energiecentrales, waterzuiveringen, logistieke systemen en industrièˆle productieprocessen. De afgelopen decennia zijn deze systemen erg geautomatiseerd waardoor er minder mensen daadwerkelijk met deze systemen werken en kennis ervan hebben.

Workshop: Data exploration and analytics

Waar gaat de workshop over? 
Benieuwd hoe deze systemen werken? En of jij ook met data inzichten kan genereren? In deze 90-minuten durende Workshop behandelen we het volgende:

  • Een hands-on exploratie en analyse van de data van een stoomturbine, die energie opwekt om huishoudens en industrie te voorzien.

  • Hoe je van ruwe data naar waardevolle inzichten komt met behulp van bekende data-analyse tools (python en jupyter notebooks)

  • Aan de slag met data exploratie en analyse.

Voor wie is de workshop bedoeld?
De workshop is bedoeld voor iedereen die meer weel leren over data-analyse van industriële processen. De notebooks werken ook voor beginners. Echter, als je hier al enige ervaring mee hebt met de tools of bekend met de begrippen, zal je dat zeker helpen in de workshop. Ook de meer gevorderde data-analisten is de workshop interessant vanwege de unieke use-case en de vernieuwende tooling en methodieken die we toepassen.

TechnoHub Programma
De workshop is onderdeel van het Technohub programma voor regio Drechtsteden. Een initiatief gesponsord A+E Metalektro, bestaande uit een consortium van bedrijven in de maak industrie en digitalisering. Met als doel het vergroten van samenwerking en kennisuitwisseling tussen de verschillende bedrijven onderling en met onderwijs- en kennisinstellingen in de regio.

Aanmelden

Praktische info: 
De workshop wordt in het Engels geleid.

Datum: 
3 december 2021 

Tijd:
11.00-12.30 uur

Locatie: Duurzaamheidsfabriek Leerparkpromenade 50 3333 AB Dordrecht

Leerparkpromenade 50,
3312 KW Dordrecht

info@duurzaamheidsfabriek.nl
06 – 39 26 89 51

Volg ons op
social media

© TechnoHub - Duurzaamheidsfabriek

Privacyverklaring    /    Ontwerp en realisatie: Impuls Ontwerpt