Met prachtige nieuwe technieken zoals Low- en No-code ontwikkelen we tegenwoordig in razend tempo software. Echter het risico van een mislukt IT-project blijft bestaan. Het gebeurt nog te vaak dat projecten niet aansluiten op wat de opdrachtgever eigenlijk nodig heeft. 

Workshop: Requirements  

Inhoud van de workshop
Of je nu volgens de waterval- of agile-methode werkt, requirements engineering is geen overbodige activiteit van vroeger! Het is misschien wel meer nodig dan ooit om te begrijpen wat de klant wil, het juist vast te leggen en over te brengen aan de betrokkenen bij het IT-project.

Tijdens de workshop maak je kennis met de belangrijkste begrippen uit requirements engineering. Hoe passen die begrippen bij elkaar en hoe komen ze terug in het werk? Vervolgens gaan de deelnemers  zelf aan de slag met o.a. een aantal cases en een rollenspel. Tussen de onderdelen door gaan we met prikkelende vragen aan de slag om te kijken wat requirements engineering voor jou in de praktijk betekent.

Na deze workshop

  • Heb je een frisse blik op het requirements proces.

  • Beschik je over skills om verschillende klantvragen boven water te krijgen en vast te leggen.

  • Ben je in staat om de begrippen van requirements engineering naar jouw praktijk te vertalen.

Voor wie?
Job titels veranderen continu en of je nu
business analist, product owner, consultant, devops engineer, domain expert, test specialist of gewoon weg projectmedewerker heet; het blijft nodig om de klantvraag  te doorgronden. Er is ruimte in de workshop voor discussie en het delen van inzichten onderling, dus ook als je hier al bekend mee bent is het waardevol om deel te nemen. We zijn benieuwd naar welke
inzichten we met elkaar kunnen opdoen. 

Aantal deelnemers
Minimum 12 & maximum 15 deelnemers.

Trainer
Erwin Qazi is zelfstandige met meerdere jaren ervaring in de ICT en is aan de slag voor HBO Drechtsteden als docent. Hij werkt graag met groepen om vanuit diverse invalshoeken samen te groeien naar een betere ICT die de klant centraal zet. 

Kosten
Gratis

Aanmelden?

Zet ‘m in de agenda en meld je aan om op de hoogte te blijven van de verdere invulling van het programma! 

Datum: 
1 juli 2022

Tijd:
13:00-16:00 uur

Locatie: 
Duurzaamheidsfabriek 

Leerparkpromenade 50 | 3312 KW Dordrecht

Leerparkpromenade 50,
3312 KW Dordrecht

info@duurzaamheidsfabriek.nl
06 – 39 26 89 51

Volg ons op
social media

© TechnoHub - Duurzaamheidsfabriek

Privacyverklaring    /    Ontwerp en realisatie: Impuls Ontwerpt